Florian Hoefnagels (1972) begint op jonge leeftijd met piano spelen. Op zijn veertiende stapt hij over naar drums en komt hij in zijn eerste bands terecht. In 1997 studeerde hij af aan het conservatorium in Arnhem. Een jaar later won hij de solistenprijs van de dutch jazz competition.

In de jaren erna kreeg hij gaandeweg meer ervaring in het opnemen van drums en het produceren. Nu werkt hij als freelance drummer en heeft hij zijn eigen drumstudio. Daarnaast is Florian gastdocent aan de  rockacademie in Tilburg.

Zijn muzikale voorkeur is een mengeling van groove, improvisatie, een eigen sound en een oor voor de sfeer van de muziek; Subtiel waar het klein is en drijvend en stevig waar het groots klinken mag.

Met wie hij onder andere speelde? Leona, Flowriders, Liesbeth list, Ramses Shaffy, Big Black & Beautiful, Glennis Grace, Monsieur Dodo, David Kikoski, Bill Solley & Kim Prevost, Branko, Marijn Brouwers en DJ Kypski.

Drumtracks opnemen en inspelen is één van zijn specialisaties. Dat doet hij voor producers, singer/songwriters, dj’s; voor een cd, demo, orkestband of wat voor muziekproductie dan ook.

Verder speelt hij veel live. De laatste tijd met Bowe, Liesbeth List, Aniek Maren, Leona, Blindfoldtest, Let’s go dutch en Stephan-max Wirth.

Wil je meer weten over zijn bezigheden, speelstijlen of docent- en studio-ervaring? Of wil je een drumtrack laten inspelen?

Bel: 06-15141050 of mail: info@florian1234.nl