juni 2015

In september worden in studio Trinix de drums en bastracks opgenomen voor de banden van de musical "Spijt". Ook nu weer samen met deze geweldige muzikanten: Lené te Voortwis (bas) en Arnold van Dongen (gitaar). Eerder speelden dit drietal ook de muziekbanden in van de musical “afblijven” en “sjeekspier”.

mei 2015

Deze maand komt de nieuwe cd ‘Echo’ uit waarop liesbeth List liedjes vertolkt van Ramses Shaffy met verschillende muzikale vrienden. Dit album is geproduceerd door Ton Snijders en Lené te Voortwis. met  Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

 

april 2015

Het laatste album van de Stephan-Max Wirth Experience: Hot Club - live in Lisboa. Opgenomen in mei 2014 in Lissabon.

En hier een filmpje van dit concert van de Stephan-Max Wirth Experience - Live in Lissabon:

maart 2015

Het nieuwe album van de Stephan-Max Wirth Experience 'The Inner Draft' is uit. Klik hier voor een interview met de NDR

 

Cd-presentaties van ‘The Inner Draft’ zijn 19 februari in ‘de kreek’ in Oosterbeek, 20 februari in ‘Domicile’ in Dortmund en 10 en 11 maart in ‘Jazzclub Schlot’ in Berlijn.

februari 2015

Er zijn enkele recensies verschenen in de Duitse bladen over deze cd;


 

in  ‘Stereoplay‘ van februari 2015 benoemd ‘The Inner draft’ tot ‘audiophile des Monats’:

En het blad ‘Sonic’ (jan-febr. 2015) schreef over deze cd: “Improvisationskunsf Spielfreude und ein feinabgestimmtes Miteinander emulgieren auf dieser CD, und die Kompositionen des Bandleaders Stephan-Max Wirth erzählen jede für sich eine eigene Geschichte und spannen in ihrer Gesamtheit einen Bogen - ähnlich einer Suite - über ein Stimmunssbild des heutigen Lebensgefühls. Dabei wechseln sich außerordentliche Tempi mit balladesken Themen ab”.


 

december 2014

Deze maand in premiere in de bioscoop: de Vlaams/Waalse film ‘Brabançonne’.

De filmmuziek is geschreven en / of gearrangeerd door Steve Willaert. Hier de officiële Trailer:

 

 En hier een impressie van de opname met alle toeters in studio Sandlane.

 

oktober 2014

Hier een impressie van SMWE live in Lissabon op 10 mei 2014: "Dada"

 

De live cd van SMWE in Lissabon verschijnt volgend jaar.

september 2014
 

Bowe doet cd-release-optredens van ‘Nomansland’ in ‘Metropole’ in Hengelo (O) op 26

september en ‘Paard van Troje’ in den Haag op 27 september 2014.


 

augustus 2014

Op 27 augustus ‘Your Song’ in ‘LuxorLive’- Arnhem. Met zangeres Debrah Jade en band: Memru Renjaan-gtr, Mark Pattiapon-keys, Danny Samar-bass, Florian Hoefnagels-drums en ook zangeres Aniek Maaren en band: Bub Boelens-bass, Mark de Groot-gtr, Florian Hoefnagels-drums.

 

mei 2014

De nieuwe cd van Marijn Brouwers met arrangementen van Sebastiaan Koolhoven, wordt op 16 mei gepresenteerd in het Van Gogh museum Amsterdam. Marijn wordt begeleid door Marc-Peter van Dijk (piano), Lené te Voortwis (bass), Angelo Verploegen (trompet) en Florian Hoefnagels (drums). Liesbeth List zal evenals op de cd één duet zingen met Marijn.

 

Deze maand ga ik in de studio de drumtracks voor de nieuwe Vlaamse cd van Wim Leys en de single voor Maarten Cox opnemen.

Later deze maand ga ik opnieuw in opdracht van Jeroen Sleyfer en Ton Snijders ook samen met Lene te Voortwis de drum- en basstracks opnemen voor de theaterproductie ‘Sjeekspier’. Arnold van Dongen speelt hierna de gitaarpartijen in. Vorig jaar december hebben wij ook de muziek ingespeeld voor de musical ‘Afblijven’.

8, 9 en 10 mei gaan wij met de stephan-max wirth experience in ‘hot club de portugal’ in Lissabon spelen en hiervan wordt ook volgend jaar een live registratie uitgebracht.

april 2014

Op 24 april zal ik één van de theatershows van Glennis Grace meespelen in het Kennemertheater in Beverwijk.

4 april speel ik met Stephan-Max Wirth, Jaap Berends en Bub Boelens a.k.a. ‘the stephan-max wirth experience experience’ in ‘bastion’ in Kircheim (D).

 

Bowe live bij XNoizz3FM

 maart 2014

Op 25 februari en 9 maart speelt BigFish in resp. musis sacrum in Arnhem en Kunsthuis 13 in Velp ter promotie van de in 2013 verschenen cd ‘bigger fish to fry’.

Op vrijdag 14 maart zullen Michele van der Aa, Lesley van der Aa, Lotte Zekhuis, David van den Bogaard, Marc van der Schoot en ik voorlopig voor het laatst in deze samenstelling een theateroptreden doen. We spelen een ‘best of’ progamma van liedjes uit de afgelopen 3 shows getiteld “Let’s celebrate” in theater de lievekamp in Oss.

21 en 22 maart speel ik met Stephan-Max Wirth, Jaap Berends en Bub Boelens weer in Stephan's thuishaven ‘Schlott’ - Berlijn. 

februari 2014

Verspreid over deze maand doe ik 3 studio projecten. De eerste is voor de Vlaamse componist / arrangeur Steve Willaert, die verantwoordelijk is voor de muziek van vele Belgische tv-series en films. Zo ook voor de muziek van de Vlaamse film ‘Brabançonne’ die dit najaar uitkomt. Alles is opgenomen in studio ‘Sandlane’ in Rijen.

Het tweede project is de nieuwe cd van zanger / acteur Marijn Brouwers. Arrangementen van Sebastiaan Koolhoven. Verder doen mee Marc-Peter van Dijk (piano), Lené te Voortwis (bass), Teus Nobel (trompet) en Liesbeth List. Op 16 mei is ‘s avonds de cd-presentatie in het Van Gogh museum Amsterdam.

Ook wordt deze maand het tweede album van the blindfold test opgenomen in de studio’s van het muziekcentrum van de omroep in Hilversum. Aan deze cd werken mee: Angelo Verploegen (tpt), Leo Janssen (tenorsax), Marc Scholten (altsax, basklarinet), Guus Bakker (contrabas), Florian Hoefnagels (drums), Hans Kwakkernaat (piano, rhodes) en Stormvogel (moog).

januari 2014

Ik ben verhuisd naar een andere studio. De nieuwe studio ‘Trinix’ bestaat al een aantal jaar en ik ga daar vanaf deze maand ook opnemen.

  

december 2013

Deze maand heb ik samen met Lené te Voortwis drum-en basstracks opgenomen voor de musical ‘Afblijven’. Arnold van Dongen heeft de gitaarpartijen voor zijn rekening genomen. Op 11 januari is de première. Klik hier voor meer informatie.

november 2013

Eind november doe ik een aantal concerten met Andrei Lugovski in Oostende en in Antwerpen. 

oktober 2013

In oktober en november speelt de Stephan-Max experience weer een aantal keer in aanloop naar de opname van een nieuwe cd. Deze wordt 17 en 18 november opgenomen in Berlijn en komt najaar 2014 uit.

september 2013

1 september is er ‘s middags een ‘meezingconcert’ in Middelburg op het Abdijplein. Zanger en acteur Marijn Brouwers heeft een programma samengesteld van Nederlandstalige liedjes en zijn speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Marc-Peter van Dijk en Sebastiaan Koolhoven.

 

De nieuwe cd van Big Fish is uit en wordt op 5 september gepresenteerd in café de kroeg in Arnhem. Op de cd spelen mee: Ewout Dercksen-saxofoon, Bert Boeren-trombone, Hans Kwakkernaat-piano, Jan Flubacher-contrabass, Florian Hoefnagels-drums.

29 september speel ik met Leona & band op het cult- en tumult festival in Veldhoven om 16.30. Verder treden op ‘Waylon’ en ‘Go back too the zoo’.

juli 2013

Aniek en band zijn uitgenodigd om op 14 juli in Paradiso -A’dam te komen spelen. Hieronder een filmpje van de cd-presentatie op 25 april om een indruk te krijgen.

 

21 juli speel ik met Sabrina Starke op het ploegfestival in Bergeijk vanaf 17.00.

24 juli speelt Bowe 5 liedjes in het radioprogamma ‘live uit Lloyd’ bij RTV Rijnmond.

juni 2013


Bowe speelt 30 juni live op het Park open festival in Arnhem om 14.00 met een uitgebreide line-up: Arnold van Dongen-gitaar, Clemens Blacquiere-gitaar, Ton Snijders, keyboards, Jan Kooper-sax, Danny Samar-bass, Bowe-vocals, Florian Hoefnagels-drums.

Op dezelfde dag ga ik naar Almere om met Leona en band te spelen op het Festival Afrique Carib vanaf 18.00

De nieuwe live cd 'Radio Session' van de Stephan-Max Wirth Experience is uit. Opgenomen op 11 april dit jaar in de Disharmonie in Schweinfurt. Deze liveregistratie is uitgezonden op de Bayerischen Rundfunk.

mei 2013

Het debuutalbum 'moving on' van Aniek is uit. Op 25 april is het album, waaraan ik heb meegewerkt, gepresenteerd in Willemeen in Arnhem. 16 mei speelt Aniek met band in café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6 in Eindhoven. Het begint om 21.00. Hieronder zijn fragmenten van het album te beluisteren.

 

24 mei speel ik met Leona op de grote markt in Bergen op Zoom tijdens het 38e JazzBoz festival. We beginnen om 22.30 en spelen -naast vooral nieuw repertoire- enkele vroegere Leona-funkhits.

april 2013

Op donderdag 11 april speel ik met Stephan-Max Wirth Experience in de Disharmonie in Schweinfurt. Hiervan wordt een liveregistratie uitgezonden op de Bayerischen Rundfunks.

Liesbeth List ontvangt op dinsdagavond 2 april in het DeLaMar de Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs en zingt tevens enkele liedjes uit haar rijke oeuvre. De zangeres treedt op met haar eigen band. “Radio 5 Nostalgia eert Liesbeth List voor haar oeuvre en haar bijzondere bijdrage aan de lichte muziek. Wij hebben veel respect voor de wijze waarop ze haar carrière vorm heeft gegeven”, zegt Ron Stoeltie, manager muziek van Radio 5 Nostalgia. “Sinds jaar en dag weet Liesbeth een miljoenenpubliek te bekoren met haar prachtige stem, haar mooie liedjes en bovenal haar warmte en persoonlijkheid.” Meer informatie en over het bijwonen van deze Gala avond op de website van Radio 5 Nostalgia.

februari 2013

Op zondag 24 februari om 15:30 uur spelen wij met de Arnhemse muzikant Boudewijn de Jong, die zijn tweede studioalbum presenteert bij de Freaky Piano Bar op de Korenmarkt onder de naam Bowe. De CD heet Nomansland en bevat 14 liedjes, waaronder twee hippe remixen van monoPunk.

Aan de langspeler werkten Sandra St. Victor (Prince en Chaka Khan), Tollak Ollestad (Andrea Boccelli en Seal) en Thijs van Leer mee. De band bestaat uit Ton Snijders (Frank Boeijen), Arnold van Dongen (Ilse DeLange), Florian, Jan Kooper (Doe Maar) en Danny Samar.

Tijdens de presentatie worden vier liedjes live ten gehore gebracht. Het eerste album krijgt Bowe uit handen van toetsenist Ton Snijders. Voor alle gasten is er een welkomstdrankje en fingerfood. Het album is te verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage. De presentatie is openbaar toegankelijk, entree is gratis.

Meer info is te vinden op www.bowemusic.nl. Of koop het album via Itunes.

januari 2013

12 januari speelde ik een paar liedjes met Leona & band in Tros muziekcafé. Klik hier voor een filmpje van deze uitzending.
Deze maand speel ik de allerlaatste optredens van Liesbeth List’s laatste tour. Klik hier voor meer informatie.